WAK-gezichten 2023: Wouter – NEST

Patty Peppe Photography

Wouter – NEST

NEST is de theatervereniging van de Universiteit Twente die volledig draaiende gehouden wordt door studenten uit alle richtingen. “Het bijzondere van NEST is dat we onze eigen scripts en rollen bedenken.” vertelt Wouter Stoter, student communicatiewetenschappen aan de UT en recent lid van NEST.  Op de middelbare was Stoter al bedreven met eigen films bij het vak beeldende vorming en graag eens té enthousiast: “Dan was ik weer veel te lang bezig met een opdrachtje dat klasgenoten zo snel mogelijk probeerden achter zich te brengen.“ Nu zit hij binnen NEST bij het TheaterLab, een divisie waar ze in het Engels nog eens dieper ingaan op het uitwerken van rollen en verhaallijnen.

“Iedereen bij NEST is student, dat maakt het heel gezellig en de vriendschappen die ik uit deze groep haal waardeer ik het meest, denk ik.” vertelt Stoter. De shows van NEST duren gemiddelde twee uur (met pauze) en vinden zowel op de universiteit als in de stad plaats. Achter zo’n show zit een team van ongeveer 60 studenten die allemaal hun eigen taak hebben. “Met ons huidige stuk bekleden we 13 rollen dus het is een vrij intensieve opvoering.” aldus Stoter.

De voorstellingen van hun nieuwe productie ‘Fresh Start: A Space Show’ vinden plaats op 11, 12 en 13 juni bij de Vrijhof op de UT. “We hopen op een volle zaal, dus save the date!”

Tickets zijn hier te koop: nest.utwente.nl/shows/fresh-start/