Over WAK

WAK staat voor Week van de Amateurkunst. Het is een evenement voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten!

De WAK wordt georganiseerd door een team vrijwilligers, aangestuurd door Roos te Marvelde en Cultuurcoach Jacintha Blom.

Wat is de WAK?

De WAK Enschede is een evenement voor iedereen in de gemeente Enschede die in zijn vrije tijd actief met kunst (muziek, dans, theater, zang, tekenen, schilderen, fotografie, film, etc.) bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten!

Iedereen die actief aan amateurkunst doet kan meedoen aan de WAK. In je eentje, samen, in een groep of vereniging. Jong of oud, beginner of gevorderd. Het maakt niet uit. Je kunt je passie voor jouw kunst laten zien en laten bekijken. Dat kan met bijvoorbeeld een optreden, workshop, expositie, of bijvoorbeeld een flashmob. Voorwaarde is dat jij / jouw groep uit Enschede komt én dat de activiteit in Enschede plaatsvindt.

Deelname aan de WAK is gratis.
Tegelijkertijd betaalt de WAK deelnemers niet voor deelname.

Kijk voor meer info op Facebook en Instagram (@wak_enschede)

Datum WAK Enschede 2024

In 2024 zal de WAK voor de 14e keer plaatsvinden, van zaterdag 1 t/m zondag 9 juni 2024.

Voorgaande edities: 

 • WAK 2023 – 3 t/m 11 juni
 • WAK 2022 – 4 t/m 12 juni
 • WAK 2021 – 23 t/m 31 okt
 • WAK 2020 – 6 t/m 14 juni –> wegens corona verplaatst naar 31 okt – zo 8 nov 2020
 • WAK 2019 – 1 t/m 9 juni
 • WAK 2018 – 2 t/m 10 juni
 • WAK 2017 – 3 t/m 11 juni
 • WAK 2016 – 28 mei t/m 5 juni
 • WAK 2015 – 30 mei t/m 7 juni
 • WAK 2014 – 24 mei t/m 1 juni
 • WAK 2013 – 25 mei t/m 2 juni
 • WAK 2012 – 2 t/m 10 juni
 • WAK 2011 – 1e editie

Over het programma en manieren van deelnemen zijn we blijvend in gesprek met samenwerkingspartners. Alle expo plekken, optreed locaties en workshops zijn te vinden op de site onder DOE MEE (en wordt continu geüpdatet).

Wie kan meedoen?

Iedereen die in Enschede actief aan amateurkunst doet, in je eentje, samen of in een groep of vereniging. Jong of oud, beginner of gevorderd. Het maakt niet uit. Je kunt je passie voor jouw kunst laten zien en laten bekijken, door je aan te melden voor de WAK Enschede.

Dat kan met bijvoorbeeld een wervelend optreden, inspirerende workshops, een boeiende expositie, een open huis, een openbare repetitie of een flashmob.

Over de organisatie – Cultuur in Enschede

Achter de organisatie van de WAK zitten cultuurcoach Jacintha Blom (samen met coördinator Roos te Marvelde). Zie www.cultuurinenschede.nl. Als ondersteuners van het culturele veld is een van hun taken het organiseren van de WAK. Zo tonen ze wat er in de stad is aan amateurkunst en brengen ze verbindingen binnen het veld tot stand (amateur/professionals, binnen disciplines, met deelnemers en locaties, nieuw publiek).

Zij begeleiden het team van vrijwilligers in de uitvoering en houden de grote lijnen in beeld. Als eindverantwoordelijken van dit evenement zorgen ze voor een goede sfeer binnen het vrijwilligersteam, in contact met de locaties en deelnemers, en springen bij waar nodig. Middels vaste wekelijkse (inloop)contactmomenten komt het team samen om af te stemmen en uit te wisselen.

Binnen het WAK Team werk je zelfstandig aan je eigen onderdeel, en gebruik je de contactmomenten met de andere teamleden om informatie uit te wisselen en af te stemmen. We werken veel online met email (je krijgt een eigen WAK mailadres in Outlook), toegang tot de online werkomgeving (Google Drive) en we houden overzichten en planningen bij in Excel en Google Spreadsheets.

Binnen de WAK is de tijdsinvestering projectmatig verdeeld, wat betekent dat de tijd die we eraan werken oploopt in de laatste weken vóór de WAK. We hebben met name in die laatste tijd veel contact, en schakelen als team veel en snel onderling met elkaar, hiervoor gebruiken we mail maar ook Whatsapp voor de snelle vragen.

Privacy

De WAK Enschede wordt georganiseerd door een team vrijwilligers, aangestuurd door coördinator Roos te Marvelde en Cultuurcoach Jacintha Blom vanuit Concordia Film | Theater | Beeldende kunst.
Lees hier onze privacyverklaring.