Doe mee!

Wie kan meedoen?

Wie kan meedoen met de WAK in Enschede? Iedereen die actief aan amateurkunst doet. In je eentje, samen of in een groep of vereniging. Jong of oud, beginner of gevorderd. Het maakt niet uit. Je kunt je passie voor jouw kunst laten zien en laten bekijken.

Dat kan met bijvoorbeeld een wervelend optreden, inspirerende workshops, een boeiende expositie, een open huis, een openbare repetitie of een flashmob. Voorwaarde is dat jij / jouw groep uit Enschede komt én dat het optreden / de expositie / etc. in Enschede plaatsvindt.
Op deze pagina lees je hoe je meedoet aan de WAK.

WAK Enschede is onderdeel van de landelijke campagne iktoon.

WAK Enschede – za 31 oktober t/m zo 8 november 2020

WAK staat voor Week van de Amateurkunst. Het is een evenement voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten!

In 2020 vind de WAK Enschede voor de 10e keer plaats, van 6 t/m 14 juni. Echter is dit door corona uitgesteld naar het najaar:

zaterdag 31 oktober tot en met zondag 8 november 2020.

In plaats van fysieke bijeenkomsten te organiseren kijken we naar nieuwe manieren om op een veilige, corona-proof manier amateurkunst voor het voetlicht te brengen. Dit najaar omvat de WAK de volgende onderdelen:

1Twente

We hebben een partner gevonden in 1Twente. Tijdens de WAK bieden zij een podium door amateurkunstenaars in de studio te ontvangen, een optreden te filmen en online beschikbaar te stellen. Deelnemers krijgen deze opname ook mee om zelf via eigen kanalen te delen. Meer info over de samenwerking met 1Twente staat hier.

Exposeren

Exposeren van gemaakt werk kan gelukkig nog steeds, en is een corona proof activiteit. Wil je je expositie aanmelden? Heb je vragen? Roos kan met je meedenken, en is bereikbaar via exposities@wakenschede.nl.

Eigen activiteiten

Ook is het mogelijk activiteiten die je zelf organiseert tijdens de WAK aan te melden. Indien je hierover even wil afstemmen, of vragen hebt, kan je contact openen met Harma via productie@wakenschede.nl.

 

Doe jij mee?

Tijdens de WAK zijn in heel Enschede activiteiten te bezoeken waarbij de passie en het plezier van amateurkunst centraal staan. Als WAK Enschede sluiten we hiermee aan bij de landelijke campagne ‘iktoon’.

Je bent amateurkunstenaar als je in je vrije tijd met muziek, zang, dans, beeldende kunst, theater, fotografie, film, etc. bezig bent. Amateurkunst zegt daarmee niets over het niveau van wat jij doet, alleen dat je er je brood niet mee verdient maar er wel met heel veel plezier mee bezig bent!

Als amateurkunstenaar kan je aan de WAK meedoen door jezelf (als individu, duo, groep of vereniging) in die week te laten zien. Je kan deelnemen door bijvoorbeeld een optreden te geven, een workshop te organiseren of een expositie te regelen.

Het geeft je een (extra) kans om jezelf te laten zien en in contact te komen met een nieuw publiek. Zeker als je meedoet aan een activiteit waar meerdere dingen / acts te zien zijn. Daar komt vaak meer publiek dan bij een optreden van 1 groep.

Door alle activiteiten te verzamelen in 1 programmaoverzicht tonen we hoe mooi en divers het culturele veld van de stad is. Zo promoten we samen het hele culturele veld.

.

Aanmelden

Alle info over hoe je jouw deelname kan aanmelden, vind je hier.