WAK-gezichten 2023: Maxime – Buikdansen

Patty Peppe Photography

Maxime – Buikdansen

Elegant en zelfverzekerd, ongetwijfeld hoe men zich voelt bij een buikdansles van Al Hayat Dance, beweert Maxime de Kruijf die met een diploma ‘wereldmuziek’ van de Universiteit van Amsterdam werkt als muziekdocente in Enschede. “Ik doe het meestal twee keer per week bij Ingrid die haar eigen dansschool heeft en net als het buikdansen haar roots in India heeft.”

Buikdansen wordt graag neergezet als sublieme verleidingstactiek, maar het is nog veel meer dan dat; een vloeiende kunst die je vanuit je chi beoefent. Dat houdt in dat je probeert je bewegingen te isoleren en toch in goede samenwerking te performen, beetje zoals bij kickboksen. Zodoende krijg je enorme controle over je lichaam. Maxime kan de ervaring bevestigen: “Als ik dans, voel ik me verbonden met mijn omgeving en kan ik ontprikkelen.” Het buikdansen helpt me ook mijn verzamelde emoties een plek te geven, kortom: ik kom in het hier en nu.”

Maxime traint voor wedstrijden en optredens. Een wedstrijd buikdansen klinkt nogal fanatiek, maar volgens Maxime is zo’n wedstrijd vooral een gezellige dag waar samen met andere verengingen samen gedanst wordt winnen niet de prioriteit heeft. “Ook treden we op in onze eigen zaal voor vrienden en familie en kunnen we als groep voor events geboekt worden.”

Graag eens het buikdansen proberen net als Maxime? Kom kijken naar het optreden van haar en andere danseressen van Al Hayat Dance op een van de WAK -podia bij Kunst in het Volkspark op 11 juni  de WAK. En misschien kan je wel even meedoen. Of vraag een proefles aan via alhayat-dance.nl.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*