WAK-gezichten 2023: Boris – InSPE

Patty Peppe Photography

Boris – InSPE

Amateurkunst minder georganiseerd dan de professionele tak? Zeker niet, zo laat de jonge theatergroep International Student Productions Enschede zien. Boris Boekelman is sinds vorig jaar lid van de verenging die met veel toewijding bekende musicals zoals de Addams Familiy en Jesus Christ Superstar opvoert. Volgens Boekelman ligt de kracht van zijn vereniging in de organisatie van talent en ieders motivatie: “We zijn een groep van veelal internationale studenten die zich allemaal kunnen vinden door samen het podium op te gaan.”

InSPE bestaat uit ongeveer 80 hobbyisten die hun rol vinden als crewlid, regisseur, acteur/actrice of promotor. Binnen twee jaar presenteert InSPE drie keer tot in de puntjes uitgewerkte voorstellingen op verschillende locaties in Enschede en omgeving. Bij de voorbereiding daarvan komt meer kijken dan simpelweg een script uit het hoofd leren, legt Boekelman uit: “We geven het stuk onze touch door scenes naar eigen interpretatie uit te voeren, alle kostuums en voorwerpen worden daarop zelf gemaakt. Licht, muziek en kaartverkoop komen ook uit de eigen hand van InSPE.”

Boekelmans was als kind al bezig met het bedenken en vertellen van verhalen. Die passie heeft hij bijgehouden, maar kon het minder goed kwijt bij improvisatietheater: “Bij improv wordt zelden naar een vooraf bedacht einde gespeeld, een script is er al helemaal niet.” De liefde voor musicals komt bij Boris vanuit een intense beleving, legt hij uit: “Het is net een film waar je nóg meer in kan afdwalen. Het gebeurt recht voor je.”

 

Voor wie net zo kan of wil opgaan in een musical, is de eerstvolgende opvoering van InSPE een must. Vlak voor de WAK op 1 juni zal in het Theaterhotel in Almelo hun première van de Addams Family plaatsvinden. Iedereen is welkom in een roodfluwelen stoel om Boris te zien glanzen als lid van de Addams Family.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*