WAK-gezichten 2023: Skemoy – Singer-Songwriter

Patty Peppe Photography

Skemoy – Singer-Songwriter

Skemoy is in de WAK een creatieve verschijning die haar eigen muziek maakt.  “Als mensen een different experience willen, moeten ze bij mij langskomen. Ik maak futuristische pop en daarbij gebruik ik elementen van triphop en electronica. Op mijn zelfgeproduceerde nummers zing ik ook.”

Ze doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de WAK. Vorig jaar mocht ze als een van de Kunstbende-winnaars uit Overijssel een optreden doen in de WAK, dat smaakte naar meer en zodoende is Skemoy back on stage. “Vorig jaar speelde ik nog akoestische gitaar, maar dat vind ik niet meer zo spannend.” Ze heeft zich in het afgelopen jaar meer in de alternatieve scène kunnen vinden en produceert inmiddels muziek onder de naam Zoetbek. “Mijn vriend noemde me eens zo, ik kende het woord helemaal niet, maar vond het wel bij mijn stijl passen.”

De stijl waarover ze het heeft is een mix tussen indie-achtige teksten en energieke synthesizers. Wanneer Skemoy die twee smaken samenbrengt, komt ze in haar artistieke roes: “Muziek maken is voor mij een manier om even buiten mezelf en deze wereld te treden en toch energie te krijgen.”

 

Wil je Skemoy zien optreden? Kom dan maandagmiddag 5 juni om 12.30 uur naar Broodje Cultuur in Concordia. De toegang is gratis, maar je hebt wel een kaartje nodig. Deze kan je reserveren op https://www.concordia.nl/theater/broodje-cultuur-wak/