Robin de Boer – Theatervereniging NEST

Hoe kun je succesvol zijn in zaken zonder heel erg je best doen? Het is een vraag waar Robin de Boer het antwoord wel op weet. Dit is namelijk de titel van de musicalvoorstelling van NEST, de theatervereniging van de Universiteit Twente. En laat Robin daar nu net een fijne rol in hebben.

Robin: musical als afleiding

Acteren, dansen en zingen zijn voor de 24-jarige student de perfecte afleiding naast het studeren. Aan de Universiteit Twente volgde hij al een studie Civiele Techniek. Momenteel studeert hij daar Waterbeheer. Een groot contrast tussen het spelen bij NEST. Toch voelt hij zich op het toneel als een vis in het water. ‘Als kind stond ik ook al graag op het podium tijdens onze toneelstukjes op de basisschool.’ Een paar jaar later ging hij animatiewerk doen. Daardoor ontdekte hij zijn passie voor meeleeftheater. De keus om tijdens zijn studie bij theatervereniging NEST te gaan spelen, was dus eigenlijk vanzelfsprekend.

Elke donderdagavond gaat Robin met plezier naar de repetities. ‘Onze groep bestaat uit vrolijke, gekke en open mensen waardoor ik elke keer weer met een lach op mijn gezicht bezig ben.’ Geklaag over rollen is er nooit, want plezier in het spelen staat voorop. Bij NEST kan iedere student terecht die wil acteren, dansen én zingen. De vereniging telt zo’n 60 leden, verdeeld over vier groepen. Robin speelt uiteraard bij de musicalgroep. Daarnaast heeft NEST nog een theatergroep die bestaande toneelstukken speelt, de TheaterLab-groep en een internationale theatergroep die Engelstalige stukken opvoert.

Tijdens de WAK geeft Robin samen met zijn mede-musicalspelers een voorproefje van hun productie. ‘How to succeed in business without really trying’ is de titel. Het gaat over de glazenwasser Finch die razendsnel carrière maakt naar de top van de Wereldwijde Schoffel Firma. Natuurlijk komt hij onderweg de nodige obstakels tegen: van klierige familieleden van de baas tot vurige liefdesverklaringen van een collega. Hoe dit muzikale verhaal afloopt? Dat kun je zien op 13, 14 en 15 juni. Een gratis voorproefje van deze voorstelling zie je tijdens de WAK Nacht op 5 juni en op het WAK podium tijdens Kunst in het Volkspark op 9 juni.