Ingrid Sabajo – Al Hayat Dance

Buikdansen is voor elke vrouw weggelegd. Ongeacht haar figuur, leeftijd of nationaliteit. Dat is de boodschap die Ingrid Sabajo wil uitdragen met haar dansschool Al Hayat Dance. Haar cursisten krijgen de fijne kneepjes van de exotische dans van een gepassioneerde dansdocente te leren.

Ingrid: passie voor buikdans

De liefde voor dans kwam bij Ingrid Sabajo namelijk al vroeg naar boven. Op 9-jarige leeftijd trad ze al op als Bollywood-danseres tijdens feesten en partijen. Inmiddels werkt ze al meer dan 25 jaar als dansdocente en choreografe. Ze begon ooit met een opleiding tot Jazzdance docent, maar doceert ook andere dansen. Dit deed de van oorsprong Surinaamse in binnen- en buitenland. Zo gaf ze streetdanceles in Nederland, salsales in Spanje en buikdanslessen in de Verenigde Arabische Emiraten.

‘De leden en ik hopen op meer bekendheid in de regio’, licht de 47-jarige Ingrid haar deelname aan WAK Enschede toe. ‘Al Hayat Dance heeft al eerder deelgenomen en we hopen dit jaar nog meer mensen enthousiast te maken voor onze danslessen.’ Daarom toont de showdansgroep Raks Oriental haar kunsten. Met hun elegante bewegingen, rinkelende muntjes rond hun heupen en kleurrijke jurken springen deze dames zeker in het oog.

Al Hayat Dance heeft leden uit alle lagen van de bevolking. Het jongste lid van deze dansschool is 9 jaar. Ingrid biedt namelijk speciale lessen voor meisjes. Hierin leren ze de echte buikdanstechnieken en stapjes, maar krijgen ze ook les in algemene danstechnieken. Ook aan oudere dames geeft Ingrid buikdansles, bijvoorbeeld bij de Stichting 55+. Het oudste lid is zelfs al 75! Dat kan doordat bij de lessen buikdanstechnieken en danspassen centraal staan, maar plezier en passie het belangrijkste zijn.  ‘Met dansen houd je lichaam én geest jong.’

Benieuwd naar de dansen van Al Hayat Dance? Die kun je tijdens de WAK op verschillende plekken zien. Dan treedt Ingrid met haar Raks Oriental groep op. Deze semi-professionele dansgroep voert je mee naar de sprookjes van 1001-nacht in de oases van het Midden-Oosten. De show van Raks Oriental kun je onder andere bekijken in de Bibliotheek op 1 juni en tijdens de WAK Nacht op woensdag 5 juni. Daarnaast kan je meedoen met een gratis workshop op 5 juni in de eigen studio van Al Hayat.