Jerre van Houten (EVC) | ‘Opgegroeid bij EVC’

 

Goede grappen, gezelligheid en een geweldig groepsgevoel. Show- & Marchingband EVC is de leukste muziekvereniging van Enschede. Als je het Jerre van Houten (15) vraagt in elk geval. De scholier groeide op met EVC. Hij is al sinds 2012 trouw lid.

Gevraagd naar het waarom, legt hij onomwonden uit: ‘Ik was erg nieuwsgierig naar de verschillende instrumenten. Met mijn ouders ging ik mee naar het clubgebouw, het is vanzelfsprekend lid te zijn van dezelfde club als mijn familie.’ In de muzikale familie Van Houten kruipt het bloed kruipt waar het niet gaan kan. ‘Ik ben muzikaal opgegroeid, muziek zorgt voor vrolijkheid.’ Ook geeft het samen musiceren Jerre de nodige voldoening. Het is toch ook ontspanning, naast school, zijn werk op de markt, Formule 1 kijken met vrienden en de voetbalclub.

Je kunt Show- & Marchingband EVC kennen van hun optredens in heel Nederland. Bij parades, carnavalsoptochten en bloemencorso’s geeft het showkorps regelmatig acte de présence. De traditionele rode uniformen zijn echte blikvangers, terwijl de fanfarebezetting zorgt voor een volle klank. De danspassen en de twirlers maken het plaatje helemaal af.

Trots is de vereniging op hun jeugdorkest. Ook Jerre begon bij Jong EVC. De jongeren spelen met name herkenbare en populaire stukken, samenspel staat centraal. Die muziekkeuze spreekt Jerre vooral erg aan. ‘En de reisjes naar de kampeerboerderijen’. Het jeugdkorps heeft namelijk een vol programma met leuke activiteiten, naast de wekelijkse repetities. Jong EVC is voor veel jongeren het startpunt van hun muzikale reis bij EVC. Vrijwel jaarlijks stromen jeugdleden door naar het showkorps. Tot het zover is, mogen de jonge muzikanten bij officiële KNMO-concoursen en festivals uitkomen in de jeugdklasse.

Naast die gezelligheid waar Jerre zo gek op is, heeft Show- & Marchingband EVC prestatie en ambitie hoog in het vaandel. Hij vertelt: ‘Als je iets moois wilt bereiken, moet je dit als groep samen doen. Zo zet je als groep ook goede prestaties neer.’ Het bewijs daarvan is het project waar EVC nu aan werkt en waar ze tijdens de WAK een voorproefje van gaan geven. Volgens Jerre moet elke vereniging echt meedoen deze week: ‘De WAK is een mooie gelegenheid om je club te laten zien. En muziek in het algemeen te promoten.’

Wat is er dan tijdens de WAK te zien? Op dit moment traint EVC voor het Wereldmuziekconcours op 24 juli in Kerkrade. Die dag presenteert het orkest twee Engelse marsen, die speciaal opnieuw werden gearrangeerd. Tijdens de WAK, op woensdagavond 8 juni, heb je een exclusieve kans om die marsen te zien. En het fijne: je hoeft er niet voor naar Kerkrade. Kom gewoon naar het clubgebouw van EVC. Je vindt het aan de Lambertus Buddestraat 1 in Enschede. De koffie staat voor je klaar!

4 Reacties

  1. Het Enschedees Drum en Showorkest had in 1966 al de eer om met succes te mogen deelnemen aan het Wereldmuziekconcours in Kerkrade.
    Een geweldige ervaring waar veel oud leden van EDES met weemoed aan terugdenken.
    EVC heel veel succes toegewenst op 24 juli a.s. op het Wereldmuziekconcours in Kerkrade.

  2. 1966,ja dat was voor mij persoonlijk een bezondere belevenis,ikben ook meegelopen in het korps ofwel ik geen noot spelen kan op de jagdhoorn maar omdat de rij van 4 of 5 personen vol moest zijn, ben ik zonder te spelen meegelopen.ik geloof dat Hans Gouma het vaandel gedragen heeft.Dat waren nog tijden.Ben alle 1e zaterdag van de maand bij de leden voorbij en heb daar de contrebutie opgehaalt en oud papier mee genomen.Ik wens het hele EVC.veel suucces de 24ejuli in Kerkrade,jullie hebben het verdient.

    • Als er geen toon uitkomt kun je alleen maar de verkeerde kant op lopen maar dat is ook niet gebeurt.Dus alles was oke.Groeten Egbert Westerhuis.Voor 49 jaar heeft Edes nog opde Rezeptie van onze trouwpartij gespeeld in Cafe Reinders,dus voldend jaar de 50e trouwdag De24 November.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*