WAK-gezichten 2023: Puck – Viool

Patty Peppe Photography

Puck – Viool

Puck is de jongste van de WAK-gezichten dit jaar, maar niet minder getalenteerd! “Een muziekinstrument bespelen leek me altijd al tof, maar ik had geen idee wat bij mij zou passen. Toen mijn ouders en ik op de open dag van Kaliber waren, kon ik verschillende instrumenten testen en vond de viool het spannendst.” vertelt Puck.

De keuze voor de viool heeft goed uitgepakt, zo blijkt uit haar aanhoudende motivatie de snaren te spelen: “Ik oefen al bijna 5 jaar en ga goed vooruit. Sinds een tijdje zit ik ook in de talentenklas waar je 15 minuten langer les krijgt voor de moeilijke dingen.”

Als Puck haar koptelefoon opdoet, luistert ze naar een mix van heel veel, maar géén metal vertelt ze lachend. “Billy Eilish, Taylor Swift en zo vind ik wel leuk.”

Een carrière als violiste ambieert Puck niet: “Het lijkt me leuk om les te geven, psychologie vind ik ook wel interessant, maar interieurdesign ook. Ik zie wel”.

Tijdens de WAK zal Puck een optreden geven bij Kunst in het Volkspark. Een primeur, want meestal speelt Puck exclusief voor vrienden of familie en zelfs wanneer ze dat doet, speelt ze stiekem voor zichzelf: “Vooral stukken met veel expressie, dan luister ik het liefst naar mezelf.” Wij zijn heel benieuwd hoe Puck zich de komende jaren muzikaal zal ontwikkelen!
Kunst in het Volkspark vindt plaat op zondag 11 juni. Puck treedt dan op om 15.15 uur bij een van de WAK podia in het park.