Voor alle creatievelingen: maak een ode aan fietsen en WIN !

Houd jij van schilderen, zingen, muziek maken, tekenen, dansen, boetseren, fotograferen, toneelspelen of heb jij een andere creatieve hobby? Dan dagen Enschede Fietsstad en Week van de Amateurkunst (WAK) jou uit: Maak een creatieve ode aan het fietsen in en om Enschede!

Zo laten we iedereen zien hoe mooi jouw hobby is én maak jij kans op een waardebon voor theater of cultuur naar keuze. Tegelijkertijd is het de ideale manier om een podium te krijgen voor jouw creaties, want jouw inzending wordt sowieso gedeeld via de kanalen van Enschede Fietsstad.

Jouw creatieve ode aan fietsen

Van 4 t/m 12 juni vindt de WAK plaats: een week die in het teken staat van (amateur)kunst. In heel Enschede kun je optredens bekijken, workshops volgen en exposities bewonderen. In het kader van de WAK, organiseert Enschede Fietsstad de actie ‘Creatieve ode aan fietsen’. Daarom dagen we alle creatievelingen en amateurkunstgroepen uit om iets moois te maken rondom het thema ‘fietsen’. Alle inzendingen zijn welkom, dus leef je uit! Zing jouw vrolijkste fietslied op de F35, schilder een artistiek werk van fietsen, maak een bijzondere foto van fietsen in Enschede, dans een choreografie die geïnspireerd is op fietsen, schrijf een fiets-gedicht of… bedenk iets heel anders!

Hoe doe je mee?

 • Maak een foto of filmpje van jouw creatie. Dat kan zowel individueel als met jouw groep.
 • Deel jouw creatie op een openbaar social media-account (Facebook, Instagram, Twitter of TikTok) met #EnschedeFietsstadWAK
 • Mailen mag ook: naar info@enschedefietsstad.nlv.v. WAK
 • Wij delen jouw creatie via de Instagram en Facebook van Enschede Fietsstad en taggen jou (of jouw groep) daarbij. Zo krijg jij een podium voor jouw werk.

Op 13 juni maken we de winnaar(s) bekend. Die ontvangen een waardebon ter waarde van  €25,- (individuele inzending) of t.w.v. €75,- (groepsinzending) voor theater of cultuur naar keuze en krijgen natuurlijk nog wat éxtra aandacht.

Dus ga aan de slag en maak jouw ode aan fietsen!

Voorwaarden:

 • Je mag zowel individueel of als groep meedoen.
 • Ieder bericht dat op een openbaar account met #EnschedeFietsstadWAK wordt geplaatst, wordt gezien als inzending. Heb je geen openbaar account? Mail het dan naar info@enschedefietsstad.nl.
 • Op 13 juni maken wethouders Jurgen van Houdt (Bereikbaarheid) en Jeroen Diepemaat (Cultuur) de winnaar bekend.
 • Alle inzendingen worden openbaar gedeeld via de social media-accounts van Enschede Fietsstad. De maker wordt daarin getagd (indien mogelijk).
 • Inzendingen die als ongepast worden beoordeeld, worden niet gedeeld.
 • De winnaar krijgt een bon voor besteding aan theater of een andere cultuur-voorstelling naar keuze. Een individuele inzending krijgt een waardebon t.w.v. €25,-. Een groepsinzending krijgt een waardebon t.w.v. €75,-.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.