Doe mee!

WAK Enschede – 6 t/m 14 juni 2020

WAK staat voor Week van de Amateurkunst. Het is een evenement voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten!

In 2020 vind de WAK Enschede voor de 10e keer plaats.

Doe jij mee?

Tijdens de WAK zijn in heel Enschede activiteiten te bezoeken waarbij de passie en het plezier van amateurkunst centraal staan. Als WAK Enschede sluiten we hiermee aan bij de landelijke campagne ‘iktoon’.

Je bent amateurkunstenaar als je in je vrije tijd met muziek, zang, dans, beeldende kunst, theater, fotografie, film, etc. bezig bent. Amateurkunst zegt daarmee niets over het niveau van wat jij doet, alleen dat je er je brood niet mee verdient maar er wel met heel veel plezier mee bezig bent!

Als amateurkunstenaar kan je aan de WAK meedoen door jezelf (als individu, duo, groep of vereniging) in die week te laten zien. Je kan deelnemen door bijvoorbeeld een optreden te geven, een workshop te organiseren of een expositie te regelen.

Het geeft je een (extra) kans om jezelf te laten zien en in contact te komen met een nieuw publiek. Zeker als je meedoet aan een activiteit waar meerdere dingen / acts te zien zijn. Daar komt vaak meer publiek dan bij een optreden van 1 groep.

Door alle activiteiten te verzamelen in 1 programmaoverzicht tonen we hoe mooi en divers het culturele veld van de stad is. Zo promoten we samen het hele culturele veld.

Manieren om deel te nemen

Verschillende manieren voor deelname:

  1. In de WAK week heb je toevallig al een optreden of expositie gepland staan – dit hoef je dan alleen nog maar melden
  2. Je organiseert zelf een optreden / expositie / workshop / open repetitie in die week
  3. Je sluit aan bij / werkt samen met één van de opties die op de subpagina’s onder ‘doe mee’ benoemd worden. Dit zijn: podiumplekken, expositieplekken en workshops

.

Aanmelden

Alle info over hoe je jouw deelname kan aanmelden, vind je hier.