Podiumplekken

Corona update (najaar 2020)

Een aantal organisaties bood in juni podiumplekken aan. Wegens corona zijn deze plekken helaas niet opnieuw beschikbaar in het najaar.
Ook organiseren we tijdens de WAK dit najaar activiteiten waar mensen voor samenkomen. Daarmee is dus ook de WAK Nacht dit jaar komen te vervallen.

Wil je graag optreden? Mail dan naar info@wakenschede.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Bijvoorbeeld bij 1Twente in de studio. na afloop krijg je een video-opname van je optreden. Zie deze pagina.

Exposeren blijft wel een mogelijkheid. Kijk voor info hierover op de pagina Expoplekken.

.

Info WAK juni

Ondersteuning van andere organisaties op het gebied van podiumplekken kan op twee manieren:

 • Evenementen die in dezelfde periode als de WAK plaatsvinden én waar optreden mogelijk is
 • Ondersteuningsmogelijkheden professionele partijen

Hieronder vind je per punt een beschrijving.
Heb je interesse in een van deze onderdelen?

 • Kijk per onderdeel met wie je contact kan opnemen
 • Of mail naar de WAK projectleider voor meer informatie: info@wakenschede.nl
  De projectleider kan je in contact brengen met de juiste contactpersoon.
 • Voor alle aanmeldingen geldt: aanmelden is geen garantie voor deelname.
  Met de betreffende organisatie / het betreffende evenement wordt besproken of jouw / jullie aanmelding past binnen hun programmering en of er nog plek is.

Voor het melden van jouw interesse geldt: doe dit aub uiterlijk eind februari.
Dan hebben we met elkaar de tijd om afspraken te maken en hebben jullie de tijd om uiterlijk eind maart (als alle afspraken met de locatie rond zijn) het aanmeldformulier in te vullen en in te leveren.

Evenementen

WAK Nacht – wo 10 juni

[showhide type=”meer-info-bigwaknight” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Op woensdagavond 10 juni willen we weer een avond organiseren waarop bij verschillende locaties in de binnenstad (met name cafés) verschillende optredens plaatsvinden. We hopen wederom een aantal locaties bereid te vinden om hun locatie ter beschikking te stellen.

Het idee: wanneer er optredens van diverse groepen op 1 avond plaatsvinden, komt er ook een divers publiek op af. Het publiek kan op verschillende tijdstippen dan verschillende soorten optredens bekijken. Zo kom je ook weer, op een laagdrempelige locatie, in contact met nieuw publiek. Het wordt een soort minifestival binnen de WAK week.

Dit lukt natuurlijk alleen als er genoeg groepen en individuen zijn die interesse hebben om mee te doen!

Dus:

 • Ben je stand up comedian, zanger, dichter of schrijver?
  Zijn jullie een koor, theater(sport)groep, band, (kleine) muziek- of dansgroep? Of heb je een andere podiumkunsten optreden?
 • En vind je het leuk om een keer op een ‘andere’ locatie dan je misschien gewend bent op te treden?
 • Én wil je daarbij gebruik maken van de kracht van samenwerking / gezamenlijk optreden op 1 avond?

Meld dan jouw interesse uiterlijk 1 maart bij de coördinator van de WAK Nacht via productie@wakenschede.nl
We kijken dan samen maar de mogelijkheden.

[/showhide]

.

Dag van de Jazzamateur [showhide type=”meer-info-jazzamateur” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Jazzpodium de Tor is sinds 1970 één van de belangrijkste jazz clubs van Nederland, met iedere vrijdagavond een jazzconcert van wereldniveau.

Op vrijdagavond 5 juni organiseert Jazzpodium de Tor de “Dag van de Jazzamateur”. Jawel, de “Dag van de Jazzamateur”. Dat ben jij en de vele andere liefhebbers die voor hun plezier jazz maken. Kijk maar alvast om je heen op zoek naar mede jazzliefhebbers om combo’tjes mee te vormen. En blader door jouw REAL BOOK of snuffel es in de bibliotheek om een jazzy repertoire samen te stellen voor een optreden van ongeveer 30 minuten op het legendarische Tor-podium. Welke jazz-liefhebber wil dat nu niet?

Doe je mee? Je kunt je tot uiterlijk 25 maart aanmelden bij Peter Westers: pa.westers@kpnmail.nl
Zie ook www.jazzpodiumdetor.nl/amateur.

[/showhide]

.

Zomerfestival Twekkelerveld – za 13 juni [showhide type=”meer-info-zomerfestivaltwek” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Zomerfestival Twekkelerveld vindt plaats op zaterdag 13 juni. Dit is een jaarlijks evenement in de wijk Twekkelerveld waar bij mooi weer gedurende de dag een paar duizend bezoekers op af komen.

Van 12.00 – 17.00 uur is er rondom de Schorpioenstraat en het winkelcentrum in deze wijk veel te zien en te doen. Denk aan kraampjes, workshops voor kinderen, podia waar optredens plaatsvinden, etc.
’s Avonds is er een programma met diverse artiesten.

De werkgroep van dit zomerfestival wil graag ruimte bieden aan:

 • Individuen, duo’s, groepen, bandjes, etc. om bij hen op te komen treden, overdag en/of ’s avonds
 • én organisaties die workshops willen geven aan kinderen (denk aan zang, dans, theater, etc. > zo kan je ook werken aan ledenwerving). Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van een workshop en een mini-optreden op een van de podia die dag.

Afhankelijk van de interesse vanuit het veld zal de organisatie de benodigde faciliteiten regelen, zoals  1 of meerdere podia, techniek en wat te eten en drinken.

Heb je interesse? Meld je dan uiterlijk 1 maart via info@wakenschede.nl. Dan brengen wij je in contact met de organisatie van dit evenement.

[/showhide]

.

Kunst in het Volkspark – zo 14 juni [showhide type=”meer-info-kunstvolkspark” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Op zondag 14 juni vindt het jaarlijkse “Kunst in het Volkspark” plaats met de kunstenaars, galeries, kunststraatje, live muziek en horeca.

 WAK tent/podium, 4×8

Vanuit de WAK gaan we weer graag de verbinding aan met dit mooie evenement. We krijgen zelfs op die zondag eigen plekken in het park: een WAK tent/podium en een klein singer songwriter podium voor (Amateur)podiumkunsten!

 • WAK tent/podium: het gaat om een overdekte plek van 4×8 meter met vloerdelen (let op: geen verhoging). Er is tevens een stroompunt, maar versterking (geluidsboxen, verlengsnoeren, etc.) moet zelf geregeld worden. Heb je deze materialen niet, meld je bij ons en we denken met je mee; wellicht kan er onderling geleend worden?
 • Singer songwriter podium van 4×4 op een klein aanhanger-podium.

  Singer songwriter podium, 4×4

Op een mooie dag komen enkele duizenden bezoekers naar Kunst in het Volkspark. Dé kans om met nieuw publiek in aanraking te komen.
Lijkt het je leuk om daar op te treden? Mail dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 maart naar de coördinator voor Kunst in het Volkspark: park@wakenschede.nl 

[/showhide].

Ondersteuningsmogelijkheden professionele partijen – podiumplekken

Boekhandel Broekhuis [showhide type=”meer-info-broekhuis” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Op de 1e verdieping van deze boekhandel is plek om op te treden. Heb je interesse? Meld je via info@wakenschede.nl

[/showhide]

.

Cafés [showhide type=”meer-info-cafes-ev” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Zie ‘WAK Nacht’

[/showhide]

.

Concordia / Vestzaktheater [showhide type=”meer-info-concordia” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Sinds 1 januari 2019 is het Vestzaktheater onderdeel van Concordia. Zou je graag een keer in dit kleine theatertje aan de Walstraat op willen treden? Meld je interesse via info@wakenschede.nl en we brengen je in contact met hen.

[/showhide]

.

Klanderij – Twentec, winkelcentrum [showhide type=”meer-info-klanderij” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Overdekt winkelcentrum Klanderij staat open voor optredens.
Lijkt het je leuk om daar een keer op te treden? Meldt jouw interesse dan bij info@wakenschede.nl.

[/showhide]

.

Lonneker Muziekkoepel [showhide type=”meer-info-muziekkoepel” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

De mooie koepel op het dorpsplein van Lonneker is te gebruiken, in afstemming met de dorpsraad. Er is eventuele facilitaire ondersteuning van hen mogelijk. De verdere organisatie en promotie ligt bij de deelnemers zelf.
Interesse? Mail naar info@wakenschede.nl 

[/showhide]

.

Openbare Bibliotheek Enschede [showhide type=”meer-info-OBE-ev” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Bij de bibliotheek komen dagelijks vele mensen. Jezelf daar laten zien betekent dan sowieso dat jij / jouw werk gezien wordt door een groot nieuw publiek.

 • Er is ruimte voor (kleine) optredens gedurende de hele week.
  Dat mag een compleet eigen optreden zijn.
  Maar heb je bijvoorbeeld alleen nog maar een hele korte act? Meld je ook dan! Als er meerdere mensen zijn met een kort optreden, dan kunnen we daar misschien wel een gezamenlijk programma van maken.
 • Ook stelt de bibliotheek ruimte beschikbaar voor mensen die workshops willen geven en voor mensen die willen exposeren (zie ook pagina ‘expositieplekken’)
 • Naast de centrale bibliotheek zijn er bij de andere bibliotheeklocaties in overleg ook mogelijkheden.

Interesse? Mail naar info@wakenschede.nl

[/showhide]

.

Resto VanHarte – do 11 juni [showhide type=”meer-info-resto” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving. De aansluiting met de samenleving verliezen kan iedereen overkomen door een tal van oorzaken. Resto VanHarte wil de eenzaamheid en het sociaal isolement waartoe dit kan leiden onder de aandacht brengen en actief bestrijden. Dit laatste doen ze door mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken, samen kunnen eten en vooral zelf een bijdrage te leveren aan een leefbare gemeenschap. Resto VanHarte richt zich primair maar niet uitsluitend op mensen met een smalle beurs.
In Enschede zit Resto VanHarte op dinsdag bij Wijkcentrum de Roef. Daar kan je dus voor een klein bedrag mee-eten.

Tijdens de WAK is het ook de Nationale Prokkelweek.
Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.
Resto van Harte ondersteunt de Prokkelweek en zal op donderdag 11 juni in het teken staan van ‘prokkels’. Wil je daar onderdeel van zijn met een kort optreden? Mail dan naar 
info@wakenschede.nl  

[/showhide]

.

Vlonder op de vijver in Roombeek [showhide type=”meer-info-vlonder” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Achter museum TwentseWelle ligt een vijver en daarop ligt een vlonder. Deze is te gebruiken als podiumplek, bijvoorbeeld voor zang, muziek of dans.
Met name op mooie dagen in het weekend komen er veel mensen langs, die de culturele instellingen daar bezoeken. Een mooi moment om met een optreden in contact te komen met nieuw publiek.
Daarnaast kan je natuurlijk zelf publiek werven om naar een optreden op zo’n bijzondere locatie te komen kijken.
Er is een stroompunt, waar je gebruik van kan maken.
Er zijn geen faciliteiten beschikbaar, zoals geluidsversterking. We zouden wel mee kunnen denken hoe je dit kunt regelen.
Interesse? Mail naar info@wakenschede.nl 

[/showhide]

.

Vrijhof / Openluchttheater UT [showhide type=”meer-info-vrijhof-out” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Het prachtige openluchttheater kan als locatie tijdens de WAK gebruikt worden. In overleg met de Vrijhof UT moet bekeken worden wat eventuele kosten zijn m.b.t. techniek en gebruik/inhuur van materialen.
Interesse? Mail naar
info@wakenschede.nl
[/showhide]

.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede [showhide type=”meer-info-wilminktheater” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Lunchconcert:
In de Arke Zaal van het Muziekcentrum worden wekelijks lunchconcerten gegeven. Deze gratis te bezoeken lunchconcerten zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres.

Het lunchconcert van donderdag 11 juni (van 12.30 – 13.30 uur) worden beschikbaar gesteld voor de WAK. Wie heeft interesse om daar op te treden? Meld je via info@wakenschede.nl  

Muziekcentrum / Kleine Willem:
Wil je een keer op een van deze professionele podia staan? Dit is je kans!
Voorwaarde: je organiseert een avondvullend programma samen met minimaal 2 andere groepen én je neemt je eigen achterban mee als publiek.
Interesse? Meld je via info@wakenschede.nl

[/showhide]

.

Winkelcentrum Zuid [showhide type=”meer-info-winkelcentrumzuid” more_text=”Lees meer” less_text=”Tekst verbergen” hidden=”yes”]

Winkelcentrum Zuid, in de wijk Wesselerbrink, is een druk en levendig winkelcentrum waar dagelijks vele mensen over de vloer komen. Het winkelcentrum staat open voor groepen om er op te treden. Een mooie mogelijkheid om met nieuw publiek in aanraking te komen. Er is een geluidsset die eventueel te gebruiken is.

Wie heeft interesse om daar op te treden? Meld je via info@wakenschede.nl  

[/showhide]