Workshop voorstelling maken en gesprek met theaterprogrammeur Concordia

Workshop voorstelling maken en gesprek met theaterprogrammeur Concordia

Omschrijving

Een gesprek in het Vestzaktheater met Ellen Peters, de theaterprogrammeur van Concordia, in combinatie met een korte workshop “Voorstelling maken” door Iris Binnenmars.

Er zijn veel amateurkunstgroepen in Enschede. Deelnemers van deze groepen hebben interesse in kunst- en cultuur, maar we zien ze niet altijd terug bij theatervoorstellingen. Terwijl wij als theater er juist voor hen moeten zijn. Want zij zijn de inwoners van Enschede met passie voor kunst! De beoefenaars mogen zich verbonden voelen met het theater in hun stad. Concordia wil iets voor ze kunnen betekenen.

Daarom wil de theaterprogrammeur zich samen met de Cultuurcoach van Enschede/Oldenzaal inzetten voor alle amateurkunstbeoefenaars in Enschede en omgeving. We willen met jullie bespreken waar qua programmering de behoefte ligt van de amateurverenigingen, én welke behoefte aan ondersteuning jullie als verenigingen verder hebben.

Een mooi moment om dit te organiseren is natuurlijk de WAK!

Naast een gesprek krijgen jullie ook een korte workshop “Voorstelling maken” erbij.
Als koor, muziekvereniging, theater- musical- of dansgroep treden jullie (regelmatig) op. Maar hoe maak je nu jullie voorstelling/optreden/performance spannend en boeiend? Wat is theatraliteit?
Iris Binnenmars van Concordia gaat hierover met jullie aan het werk.
– Specifieke vragen aan haar kan je alvast stellen in het aanmeldformulier (zie hieronder).
– Werk je als groep aan een voorstelling, muzieknummer of presentatie, dan mag je dit materiaal inbrengen, zodat Iris daar een passende opdracht bij kan maken. Mail dit dan naar info@cultuurinenschede.nl
– Heb je dit niet, geen probleem. Iris zorgt ook voor ander materiaal waarmee jullie aan de slag kunnen.

Per vereniging kunnen maximaal 4 leden meedoen aan deze avond. Bij voorkeur kom je niet alleen, maar met minimaal twee personen.
De bijeenkomst start om 20.00 uur en zal maximaal 2 uur duren.

Wil je erbij zijn?
Vul dan uiterlijk 30 mei dit aanmeldformulier in: https://forms.gle/4TYCxUbG2g9MNG9b7
Maar wacht daar aub niet mee tot 30 mei, want vol=vol.

Bekijk alle activiteiten