• In 2017 wordt WAK Enschede mede mogelijk gemaakt door:

Schrijfwedstrijd

Schrijf een verhaal over ‘samen’

De WAK (Week voor de Amateurkunst) Enschede, die gehouden wordt van 3 t/m 11 juni, organiseert in samenwerking met Huis aan Huis Enschede, Boekhandel Broekhuis en de Bibliotheek Enschede weer de jaarlijkse schrijfwedstrijd. Het thema van dit jaar is ‘SAMEN’ en iedereen kan mee doen.

Doe mee, stuur je verhaal in en maak kans op verschillende prijzenpakketten, samengesteld door Boekhandel Broekhuis en Bibliotheek Enschede.

Wat moet je doen?

Schrijf (alleen of samen) een mooi, lief, droevig, romantisch, komisch, informatief, spannend of anderszins pakkend verhaal van maximaal 500 woorden met het thema: ‘Samen’.

Stuur je verhaal zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór de sluitingsdatum van vrijdag 5 mei naar: schrijfwedstrijd@wakenschede.nl of lever het als je liever in de pen klimt, in bij Bibliotheek Enschede, t.a.v. C. Broekman.

De jury maakt de winnaars bekend tijdens de speciale ‘Big WAK Night’ op woensdag 7 juni. De winnende verhalen worden gepubliceerd op de websites van Bibliotheek Enschede, Boekhandel Broekhuis en Huis aan Huis Enschede. De winnaar wint naast het prijzenpakket en de eeuwige roem, een mooi artikel in de Huis aan Huis. Voor meer informatie over de schrijfwedstrijd en het programma van de WAK, en houd je de site van de Bieb in de gaten. Natuurlijk kun je WAK Enschede en Bibliotheek Enschede ook volgen op Facebook om op de hoogte te blijven.

 


Prijsuitreiking tijdens Big WAK Night op 7 juni

De prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd is op woensdag 7 juni 2017 tijdens de Big WAK Night in de Wintertuin van De Wonne aan de Noorderhagen 25 tussen 20:15 en 21:00 uur. De presentatie is in handen van Gerard Kocx.

De 5 beste verhalenschrijvers worden uitgenodigd om op deze speciale avond aanwezig te zijn. De winnaar leest zijn eigen verhaal voor.

In het kader van de Big WAK Night zijn er in de Wonne verschillende dansacts  en ook rondom de Oude Markt zijn er diverse acts van bands, singer songwriters, theatergroepen en koren. Benieuwd wat er allemaal te zien is? Bekijk het programma hier.

 

  • Info WAK

    De Week van de Amateurkunst is een evenement dat in Enschede van 3 t/m 11 juni 2017 plaatsvindt. Het is onderdeel van de landelijke campagne iktoon.