Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Optreden | Calamus Clarinet Choir

zondag 10 juni 2018 van 16:15 - 16:45

Gratis toegankelijk

Te zien tijdens Kunst in het Volkspark!

Het Calamus Clarinet Choir laat van zich horen tijdens Kunst in het Volkspark. Hun repertoire bestaat uit alles van pop tot klassiek. Muzikale leiding is in handen van Johan Bijen en Hans Buld. Dirigent Hans Buld arrangeerde ook nog eens veel muziek voor clarinet choirs. Enkele grote arrangementen van zijn hand zijn: Stamitz, klarinetconcert nr.10 in Es; Mozart, Gran Partita en Gounod en Petite Symphonie.

Wie is Calamus Clarinet Choir?

Calamus Clarinet Choir ontstond aan het begin van de jaren ’90. Hans Buld en Johan Bijen, docenten van de muziekschool Almelo, kregen het idee om een clarinet choir van muziekleerlingen samen te stellen. Voor het dirigeren zijn zij beide verantwoordelijk. Als de één dirigeert dan speelt de ander mee en andersom. Het Calamus Clarinet Choir repeteert wekelijks in 2 niveaugroepen. De muzikanten repeteren ook regelmatig in trio’s, kwartetten, kwintetten en sextetten. Op het ogenblik bestaat het ensemble uit leerlingen, oud leerlingen en leden die niet via de muziekschool instromen.

Wil je meer weten over Calamus Clarinet Choir?

Meer informatie over Calamus Clarinet Choir vind je op hun Facebookpagina. Om daar terecht te komen, klik je op de onderstaande link.

Facebookpagina van Calamus Clarinet Choir

Gegevens

Datum:
zondag 10 juni 2018
Tijd:
16:15 - 16:45
Kosten:
Gratis toegankelijk
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Website:
facebook.com/clarinetchoircalamus

Locatie

Kunst in het Volkspark
Volkspark
Enschede, Nederland

Organisator

Calamus Clarinet Choir
Website:
facebook.com/clarinetchoircalamus